Titel : RE: Vzpomínky
|
Autor: Milena
()
Datum: 04.04.2007 22:01:10
Hodně lidí mně prosilo ba přímo lehce morálně apelovalo, abych nějak zveřejnila moje zkušenosti s nemocnicemi a lékaři, hlavně to, že vážně nemocné dítě musí zůstat bez maminky a nikdo s tím nic nenadělá. Jak jsem tady nedávno psala, patří to mezi věci, které se odpouštějí nejtíže. Já sama cítím, že s tím by se mělo něco dělat. Ten pocit zoufalé bezmoci, že si lékař osobuje právo oddělit mně od mého těžce nemocného trpícího dítěte, člověk je strachy bez sebe a ještě musí bojovat se zdravotníky o něco, co by mělo být samozřejmé. A co asi cítí sotva dvouleté vyplašené a bolevé děťátko, když ho opustí jeho nejbližší a obklopují ho jen lidé, kteří mu způsobují bolest a nepříjemnosti, to ani nechci domýšlet. Jsem ochotná to nějak zveřejnit, ale zatím vůbec nevím jak. Obávám se médií, aby z toho neudělala jen senzaci. Chtěla bych, aby to lékaře neurazilo, ale spíš vedlo k zamyšlení a touze to změnit. Třeba nějaký citlivě a rozvážně udělaný dokument na toto téma, tam bych se nebála zveřejnit svou zkušenost třeba spolu se zkušenostmi dalších maminek, ale nikdy jsem nepsala ani do novin ani do TV nebo rádia, tak jsem v tom taková bezradná.
|
|
|