Uvítanie
Slovo na úvod
Diskusné fórum
  » o anjelikoch
  » o všeličom
Poradenské fórum
Naše anjeliky
Skúsenosti a príbehy
Môj príbeh
Odborné názvy
Ako pomôcť?
Okno poznania
Nebeská záhrada
Naše detičky
  » diskusné fórum
  » poradenské fórum
Básne
Literatúra
Poslali ste nám
články z tlače
Zaujímavé stránky
Finančný príspevok

Diskusné fórum o anjelikoch je venované našim zosnulým deťom - našim anjelikom a ich rodičom,
či všetkým milým ľuďom, ktorí sa chcú podeliť o svoju neľahkú životnú skúsenosť straty dieťatka.
.. Podelená bolesť je polovičnou bolesťou ..                              

|     Nový príspevok    |     Prehľad    |     Hľadať    |        

Titel  Autor  Datum 
 Poslední rozloučení
 Eva L.   10.06.2003   17:17:08 
 O posledním rozloučení, o lidech okolo a tak v?bec
 Eva M.   20.06.2003   00:45:00 
 RE: Je dôležité sa rozlúčiť
 Denisa   22.06.2003   17:19:48 

Titel : Poslední rozloučení
Autor: Eva L.  ()     Datum:  10.06.2003 17:17:08

Jsem maminka dvou andělíčků - o první děťátko jsem přišla v 8. týdnu těhotenství (zamlklý potrat), o druhé, chlapečka, v 21. týdnu (pro odtok plodové vody po cerkláži). Chtěla bych prostřednictvím těchto stránek vyjádřit své pocity, které jsem měla jako maminka druhého umírajícího děťátka, když jsem v nemocnici bojovalo o jeho život, a jaké mám dnes, rok poté.
Myslím, že nejhorší zkušenost, jakou jsem si z nemocnice odnesla, byla nemožnost rozloučit se se svým maličkým. Po porodu, ke kterému jsem nakonec po 10denním těžkém psychickém nátlaku dala souhlas, mi dítě odnesli, ačkoliv jsem požádala, zda bych je mohla vidět. Vím, že pokud se dítě narodí před 28. týdnem, není vlastně ani za dítě považováno - je to "jen" potrat. Dodnes netuším, kam mé dítě odnesli a co se s ním stalo (řekli, že půjde na histologický rozbor), ani nevím, kde jsou jeho ostatky. Když zemře starý člověk, má rodina právo se s ním důstojně rozloučit. Když zemře předčasně narozené dítě, staví se k tomu naše společnost, jako by se vlastně ani nic nestalo. Nikdo z příbuzných mi nevyjádřil soustrast, nikdo o tom nemluví ani nechce slyšet. Jako by mé děti ani neexistovaly. Jako bych ani nebyla matkou. V nemocnici mi jen řekli "je nám to líto" a přivolaná psycholožka mi udělala přednášku na téma "jak si urovnat vztahy s manželem". Ale já nemůžu jen tak zapomenout, už proto ne, že šance na další dítě mám kvůli své nemocné děloze mizivé.
Jsem ráda, že existují tyto webové stránky, kde se můžeme my maminky-nemaminky svěřit se svými pocity, aniž by nás někdo považoval za blázny nebo nervově labilní. Proto budu ráda, když se mi ozvete a napíšete mi své zkušenosti a příběhy.

Odpovedať na príspevok
 Vaše meno:
 E-mail:
 Názov príspevku: