Uvítanie
Slovo na úvod
Diskusné fórum
  » o anjelikoch
  » o všeličom
Poradenské fórum
Naše anjeliky
Skúsenosti a príbehy
Môj príbeh
Odborné názvy
Ako pomôcť?
Okno poznania
Nebeská záhrada
Naše detičky
  » diskusné fórum
  » poradenské fórum
Básne
Literatúra
Poslali ste nám
články z tlače
Zaujímavé stránky
Finančný príspevok
     
 
 

  Diskusné fórum o anjelikoch je venované našim zosnulým deťom - našim anjelikom a ich rodičom,
či všetkým milým ľuďom, ktorí sa chcú podeliť o svoju neľahkú životnú skúsenosť straty dieťatka.
.. Podelená bolesť je polovičnou bolesťou ..                              


    |     Nový príspevok    |     Prehľad    |     Hľadať    |        

  Titel  Autor  Datum 
 prosim o radu
 eva   24.04.2006   10:01:02 
 RE: prosim o radu
 lenka   13.05.2006   17:04:50 
 RE: prosim o radu
 Eva   13.05.2006   19:29:48 
 RE: prosim o radu
 lenka   13.05.2006   20:41:25 
 RE: prosim o radu
 Eva   14.05.2006   19:55:06 
 RE: prosim o radu
 lenka   16.05.2006   21:29:52 
 RE: prosim o radu
 lenka   13.05.2006   16:53:46 
 RE: prosim o radu
 Jana   24.04.2006   10:35:53 
 RE: prosim o radu
 eva   24.04.2006   11:36:42 
 RE: prosim o radu
 Jana   24.04.2006   13:20:32 
 RE: prosim o radu
 eva   24.04.2006   16:08:24 
 RE: prosim o radu
 Erika   24.04.2006   23:23:44 
 RE: prosim o radu
 eva   25.04.2006   08:28:25 
 RE: prosim o radu
 Erika   25.04.2006   22:46:02 

  Titel : RE: prosim o radu
Autor: Erika  ()     Datum:  25.04.2006 22:46:02

Ahoj :o)

No, ono cely moj porod bol tak trosku tragicko-komicky... Hned ako zistil moj gynekolog, ze krcok sa prudko skratil, poslal ma do ruzinovskej nemocnice, pretoze tam maju udajne monitor na to, aby zistili, ci nemam akesi vnutorne kontrakcie, ktore ja vobec nemusim citit. To bolo vo stvrtok. Ako som tak lezala na tej koze a doktor sa vo mne stural, povedal, ze krcok je pevny a ze aby ma mohol dat na ten monitor, musel by ma hospitalizovat, nakolko monitor v ambulancii mali pokazeny a ja som "vraj na hospitalizaciu nebola", takze ma poslal domov. V piatok vecer sedim v obyvacke aj s kamoskou a kecame a kecame... Nevedela som si najst polohu, ono to brucho (este aj s mojou vahou k tomu) uz naozaj dostatocne precnievalo, tak som si tak nahlas vzdychla "vyberte ho uz niekto zo mna vooooon". To, ze to bude chlapcek mi povedali uz v 16 tt (sikovny gynekolog :o)Asi dvadsat minut po tejto vete som sa postavila a odrazu som citila, ako zo mna nieco tecie. Hovorim kamoske: "Ani, zo mna nieco tecie." A ona ze: "Nie, netecie." Hovorim: "Do kelu, ved to citim. Chod zobudit moju mamu, budeme rodit." Chudera kamoska vletela mojej mame do spalene s bojovym pokrikom: "Ideme do porodnice!!!" To som uz medzitym sedela na WC, mama vybehla zo spalne s otazkou: "Si si ista, ze necikas?" Nezmohla som sa na slovo :o) Takze sme pristavili auto a pri otazke mojho otca "do ktorej porodnice ideme?" som si predstavila jednu doktorku z Antolskej, taku "erdeg babu", ako Petka zo mna taha von, takze som zavelila smer Ruzinov.
Sestricka zavolala doktora a ten rozospaty s karpinami na ociach (bolo 23:00 h) sa ma spytal, preco som prisla k nim, ked nebudem mat donosene dieta a na Antolskej maju lepsiu techniku na nedonosenatka. No ani vo sne ma nenapadlo, ze este aj takto sa delia nemocnice. Tak som mu povedala, ze ak ma odmieta prijat, nech mi to da pisomne, ze mam ist na Antolsku. Asi si uvedomil, ze od toho momentu je za mna zodpovedny, takze zavolal sestricky a tie ma odprevadili na porodnu salu. Dlho sa nic nedialo, ja som lezala na porodnej koze alebo ako sa to vola, napojena na monitor a uz o polnoci mi bolo povedane, ze maly pojde von cisarskym, aby sa mu kvoli lebecnym makkym kostiam neposkodil mozog. Myslela som si, ze mi urobia cisara hned... Tak som cakala pol hodinu, hodinu, hodinu a pol... Odrazu som sa zobudila a bolo 7:00 h rano a striedanie smien. Asi som bola prvy pripad, ktory im zaspal na porodnej koze, pretoze sa na mna tak divne pozerali... Petko sem-tam kopol, ziadne kontrakcie, vlastne dodnes neviem, co to kontrakcia je, akurat som citila sem-tam ako ked mam dostat menzes, take stlacenie maternice. Predomnou rodili este dvojicky v 27.tt a tie fakt museli ist do inej porodnice, takze bol pre ne na urcitu hodinu pripraveny specialny inkubator, preto ma nemohli odrodit skor. Chvalabohu o 14:45 ma uz zobrali na salu, pretoze aj odozvy maleho zacinali byt slabsie (bodaj by nie, ked mi odislo niekolko hektolitrov plodovej vody, musel sa citit ako voda na suchu). Petko sa narodil o 15:05 h, nieco tichucko zaplakalo a ja som vedela, ze bude v poriadku :o) Potom mi ho doniesli ukazat na chvilu v perinke, bol ako babika, cisty a spinkal :o) a utekali s nim na JIS do inkubatora. Tam si este mesiac pobudol a potom sme s vahou 2500 gramov odchadzali domov.
Ale vies co bolo na tom vsetkom uplne najzvlastnejsie? Aj ked som vedela, ze este nie som v termine, proste po ceste do nemocnice v aute a vlastne cely cas az do narodenia maleho mi vrtalo hlavou, ako sa budu tvarit doktori, ked zistia, ze nemam oholene nohy. Dodnes sa cudujem, ako som na taku sprostost vobec mohla mysliet, ale ako keby sa moje podvedomie branilo tomu mysliet na to, ze by sa nieco mohlo stat. Proste som isla do porodnice s myslienkou: "no a co, narodi sa skor, chvilu bude v inkubatore a potom pojdeme domov." Vobec ma nenapadlo, ake komplikacie by mohli vzniknut, co vsetko sa mohlo stat. To vsetko mi doslo az po narodeni Petka, ale dovtedy som bola presvedcena, ze vsetko bude v najlepsom poriadku, len sa Petko narodi stihlejsi ako ostatne deti. A najlepsie na tom je, ze ono tomu tak naozaj bolo... Naozaj Petko nepresiel nicim, co by ohrozilo jeho zivot a napriek tomu, ze nikdy nebol ani kojeny (nepodarilo sa nam), tak za celych 17 mesiacov svojho zivota prekonal zatial iba dvakrat nadchu, co znamenalo asi 5 dni soplikov.

Preto ver aj ty Evi, uplne skalopevne, ze tretie tehotenstvo zvladnes lavou zadnou, ze ziadne problemy s krckom mat nebudes, ze dietatko sa narodi zive a zdrave. Zameraj sa na cokolvek, zacni piect domaci chlieb alebo cele dni strikuj, zamestnaj sa cimkolvek inym, len si absolutne nemysli na to, ze sa ti este nieco take moze stat. A ja verim, ze ked sama budes verit, ze sa vsetko podari! Zelam ti minimalne tak zdraveho a tak krasneho trpaslika, ako je moj maly Petito... :o))

  Odpovedať na príspevok
 Vaše meno:
 E-mail:
 Názov príspevku: